Decapoda - Astacidea - Nephropidae - Acanthacaris

Acanthacaris caeca (A. Milne-Edwards, 1881)



World Distribution
Felder et al. (2009) - 293-878 m. Fla Str, GMx & Carib.
Melo (1999: 478) includes Brazil.

Environnement : Marine - Substrat/Association : Soft bottom (mud or sand)

Vertical range : Deep (more than 100 m) - Min-Max observed: 293-878 m

Lesser Antilles data
Distribution: Florida Strait, Gulf of Mexico, Caribbean Sea. Lesser Antilles, ICA (Anguilla, Saba, Nevis, Guadeloupe, Grenada). 293-878 m. WA.
Phoberus caecus A. Milne-Edwards, 1881: 1, Grenada [R/V Blake, 416 brasses]. - A. Milne-Edwards, 1883, pl. 16, Grenada [R/V Blake, 416 brasses]. - Bouvier, 1925: 413, Nevis, Grenada [R/V Blake, st. 151, 356 brasses, off Nevis; type st. 496 brasses, Grenada].
Acanthacaris caeca - Holthuis, 1974: 743, NW Anguilla [R/V Pillsbury], W of Saba [R/V Oregon] off Nevis [R/V Blake], Guadeloupe [R/V Pillsbury]. - Holthuis, FAO, 1991: 26, type locality, off Grenada [R/V Blake, st. 264, 761 m].
Acanthacaris caeca - Guadeloupe, Karubenthos II 2015, field det. J. Poupin, st. CP4512, 8 June 2015, 16°12.57'N, 61°53.54'W, 532-409 m, MNHN-IU-2013-18777.

References : PDF list, 214 pp (1.4 Mo)

This species in Worms Database